"#Европа" на екологична вълна

Опазването и устойчивото развитие на природния капитал е една от основните цели на Европейския съюз. Тази неделя (17 март) предаването "#Eвропа" ще представи няколко съвременни решения на стария проблем – отпадъците.

#Европа на екологична вълна

Само още две години ще можем да използваме пластмасови прибори за еднократна употреба, преди Европарламентът да ги забрани окончателно. Интересен начин за справянето с проблема предлага тази седмица в #Eвропа“" Теодора Кирязова – един от създателите на фейсбук групата "Plastic Free Coffe lovers".

Мария Стоянова ще предложи на зрителите на БНТ кратка разходка из ателиетата на дизайнери в германската столица Берлин и ще разкаже как модата възражда икономиката на големия град. Именно в Берлин преди около 5 години своя международен дебют прави един от най-интересните родни дизайнери Николай Божилов, който тази неделя ще бъде гост в предаването "#Eвропа". Облеклата, които създава неговият екип, са подчинени на концепцията за баланс между природата и технологиите и това е един от факторите, който го утвърждава сред водещите европейски имена в областта на етичната мода – направление, което поставя във фокуса на вниманието отговорното отношение на творците към околната среда и стимулира оригинални идеи за използване на рециклирани материали.

Тазседмичното издание на предаването среща зрителите и с един ирландец, който твърди, че е открил радикална рецепта за това как светът да се избави от огромното количество отпадъци в океаните и моретата.

И тъй като неделният брой на предаването "#Eвропа" е изцяло на ековълна, в поредицата, която представя кандидатите за председателския пост на Европейската комисия, тази седмица - "зелената машина на Европарламента" - германската евродепутатка Ска Келер.

Гледайте предаването „#Европа“ тази неделя от 12:30 ч. по БНТ1!
Предаването се осъществява в рамките на проект „Европа“,
изпълняван от БНТ с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Кампании Виж повече