#Eвропа за предизборен Брюксел, трагедията Нотр Дам и папа Франциск

Тази неделя предаването #Eвропа е подготвило за зрителите на БНТ нови срещи в сърцето на Европейския парламент – с гръцката евродепутатка с български произход Костадинка Кунева, както и с българския евродепутат Ева Майдел. Ще поговорим за това как Европа доказа, че може да е силна и сплотена след трагедията, сполетяла най-емблематичната катедрала в Париж – Нотр Дам, както и за личността на папа Франциск в навечерието на неговото посещение в България.

#Eвропа за предизборен Брюксел, трагедията Нотр Дам и папа Франциск

От Брюксел #Eвропа ще проследи какви са настроенията преди Евроизборите: ще представим еврокомисаря по въпросите на конкурентноспособността – Маргрете Вестагер, лидера на АЛДЕ – Ги Верховстад, познати още като Кралицата на Брюксел и Младока. И двамата са част от „Екип Европа" на групата на либералите в Европарламента и са сред основните претенденти за поста на Жан-Клод Юнкер.

Срещите ни този път са с Ева Майдел – един от активните български евродепутати и Костадинка Кунева - синдикален лидер в Гърция, която заради упоритата си работа в защита на хората е залята с киселина. Преминава през много изпитания, но не се отказва от целите си. Тя е в листите на СИРИЗА и за предстоящите евроизбори. В Брюксел познават добре каузите й, а самата тя ще ни отговори на въпроса „Защо е важно да отстояваме мнението си“.

В Брюксел ще ви срещнем с още една българка, която от години живее тук. Избрана е за външен ИТ консултант на Еврокомисията, за да тества сайтовете и програмите й.

В деня, в който католическият свят празнува Великден, ще направим и кратък портрет на папа Франциск и ще се опитаме да разкрием на какво се дължи огромната му популярност. Светият отец се радва на най-голямо доверие от всички световни лидери, а над половината от световното население одобрява политиката му.

Гледайте „#Европа" тази неделя (21 април) от 12:30 ч. по БНТ1!

Предаването се осъществява в рамките на проект „Европа", изпълняван от БНТ с финансовата подкрепа на Европейския парламент.

Кампании Виж повече