Вълшебен ден: Малките репортери при Дядо Коледа в Лапландия

Четири български деца се отправиха преди месец за столицата на Лапландия – Рованиеми, за да се срещнат лично с Дядо Коледа. Това са малките репортери на БНТ – Ирина, Ина и Светльо, и нашата представителка в "Детската Евровизия 2016" Лидия Ганева.

Вълшебното пътешествие до Полярния кръг ще бъде показано в документален филм точно на Коледа - 25 декември, веднага след обедната емисия "По света и у нас" по БНТ1. В него зрителите ще видят емоционални моменти от мястото, което Дядо Коледа избра за свой дом и където може да бъде видян всеки ден на годината.

В края на годината белобрадият старец не е само най-чаканият гост, но и най-търсеният събеседник за интервю от световните медии. Оказа се, че Ирина, Ина и Светльо са най-малките репортери, с които той някога е разговарял. От разговора им ще научим на колко години е Дядо Коледа, как си почива в свободното време, има ли профил във Facebook, Instagram или musical.ly, каква скорост развива еленът Рудолф, как успява за една нощ да обиколи целия свят, има ли братя и сестри и съществува ли Баба Коледа.

Филмът разказва защо Дядо Коледа е избрал да живее в Лапландия и показва красотата на тази далечна и мистична северна област във Финландия.

На Коледа гледайте документалния филм "Вълшебен ден: Малките репортери при Дядо Коледа в Лапландия" - от 12:25 часа по БНТ1!

Кампании Виж повече