Граждански диалог с еврокомисар Тибор Наврачич

БНТ2 излъчи пряко от Варна гражданския диалог с еврокомисар Тибор Наврачич по актуални въпроси на образованието, реализацията на младите хора и бъдещето на Европейския съюз.

Събитието е част от инициативата за популяризиране на активното европейско гражданство. Поредицата от срещи се организира от Европейската комисия. На форума във Варна са поканени да вземат участие президентът на България Румен Радев, представители на академичните среди, публични личности, младежи, студенти и ученици.

Какво бъдеще на Европейския съюз желаят гражданите и как Европа може да се справя по-добре с големите предизвикателства на деня; какви умения са необходими за младите хора, за да намерят добра работа и да се включат активно в обществения живот – това са част от темите, върху които се фокусира разговорът с комисар Наврачич.

Сред дискутираните въпроси беше и значението на културата за формиране на европейската идентичност и за засилване ролята на обединена Европа в международните процеси. Модератор на гражданския диалог беше журналистът от БНТ Добрина Чешмеджиева.

Срещата се състоя в Аулата на Икономическия университет във Варна (бул. "Княз Борис I" 77, Варна 9002).

Участниците имаха възможността да задават въпросите си както директно, така и онлайн с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope. По време на събитието беше използвана използва и онлайн апликацията https://www.sli.do/, за допитване до публиката.

Вижте разговора във видеото.

Кампании Виж повече