Иван Гешев: Виждат се резултатите от работата на специализираната прокуратура

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"В този тип случаи винаги се действа неотложно от гледна точка на това, че всичко е динамично", подчерта Иван Гешев.

Действа се в реално време, динамично, затова е нормално и да възникват и определени проблеми в работата, коментира зам-главният прокурор.

При групата на Мартин Антов е известно, че е имало притискане на земеделски производители, някои хора от групата притежават охранителна фирма чрез подставени лица, това е един от сегментите на групата, съобщи Иван Гешев.

"Другият сегмент е наркоразпространение, третия е силови действия и изнудване на нормални граждани и дребни търговци в Монтана", каза той и заяви, че това е поредният случай на добра работа на Специализираната прокуратура за борба организираната престъпност. В Монтана, където бяха задържани 15 души, Иван Гешев заяви, че се проверява и връзка с "емблематичен" по думите му случай за измама на голяма търговска верига в града.

Подчерта, че след преструктурирането на съдебната власт и създаването на специализираните структури резултатите в борбата с организираните структури в този тип местна престъпност се променят, макар и не толкова бързо, но правят всичко възможно.

Днес ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение "задържане под стража" за кмета на Божурище в Специализирания съд. Дали ще остане в ареста, ще реши съдът.

Зам.-главният прокурор заяви, че днес ще се иска мярка за неотклонение на Маринела Арабаджиева, която вчера пристигна в България, след като беше екстрадирана от Испания по искане на прокуратурата.