Ускорени ремонти по "Тракия" и "Хемус" преди началото на летния сезон

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ремонти по магистрала "Хемус" ще има и през лятото. Продължава работата по надлеза при село Потоп и рехабилитацията на тунел "Витиня". На "Тракия" ускорено се работи между 13-тия и 15-тия километър, както и на 20-тия. В тези участъци движението се извършва двупосочно, в едното платно от магистралата.

Иван Досев - директор на "Дирекция за поддържане на пътната инфраструктура"- АПИ: Ремонтите на Тракия са в по-напреднала фаза, така че очакваме до края на юни да приключим с тези ремонти. Т.е. всички временни организации и ремонти по "Тракия" да бъдат вдигнати, за да може пътуващите към морето да пътуват безопасно.

За да се избегнат тапи, временно ще се ограничава движението на камиони в пиковите часове и ще се пренасочват към временни места за паркиране.

За международните шофьори са подготвени листовки на 10 езика на всички гранични пунктове, с посочените ограничения и санкции.

Гл. инспектор Калоян Драганов - отдел "Пътна полиция": Водач, който наруши временната забрана за движение извън населено място, глобата е 300 лв, като има временно отнемане на свидетелството за управление за един месец, включително спиране от движение на моторното превозно средство, също за срок от 1 месец.

Полицията ще бъде безкомпромисна и към нарушители в аварийните ленти. Всички водачи на моторни превозни средства,които неправомерно се движат в сервизната лента на магистралите, ги заплашва глоба от 1000 лв. и лишаване от право да управляват превозното средство за срок от 3 месеца.

От Пътната агенция вече са започнали проверки и на огражденията по магистралите, като скъсаните или откраднати мрежи, ще бъдат незабавно подменяни.