"Купувам българско": Да изберем български яйца за Великден

19:57, 29.04.2016

Много хора избраха да напазаруват в последния момент за празниците и оставиха боядисването на яйцата за събота. Ние в кампанията на БНТ2 "Купувам българско" също ви призоваваме да посрещнете Великденските празници с български яйца, козунаци и агнешко месо, за да подкрепим българската икономика.

Защо е добре да изберете български яйца? Средно годишният добив на яйца в този птицекомбинат е 140 милиона. Дневно кокошките, които се отглеждат тук, снасят по около 450 хиляди. Най-важното за производителя е качеството на продукцията - нещо за което непрекъснато се следи. "Продукция никога не можем да оставим, защото има срок на ползване, за което гарантираме - от деня на снасяне на яйцето до излизането от магазина максималният срок е 28 дни. Ние следим за тия срокове, никога не можем да си позволим с тия системи, които контролираме, да задържим яйца повече от тия срокове", обяснява инж. Иван Иванов – изпълнителен директор на птицекомбината. Посетихме птицекомбината с идеята да покажем подкрепа за българското производство. Заедно с това попълнихме колекцията от великденски яйца във фермата с две дървени с логото на БНТ2. Според производителя варенето на яйца става с мерак, а боядисването с любов. "Препоръчвам да се слагат в студена вода, да се завира и след като заври 7-8 минути вече да си станат не много рохки. Иначе ако се сложат във вряла вода изведнъж, има опасност да се спукат някои черупки", съветва Иванов. От този съвет със сигурност ще се възползваме и ние.

Автор: Силвия Благоева Оператор: Георги Христов

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад