Лицата на олимпийската телевизия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Само четири дни преди началото на Зимните олимпийски игри в Сочи в "Денят започва" гостуваха още двама от спортните журналисти на БНТ, лица на олимпийската телевизия - Антония Близнакова и Радостин Любомиров.

vlcsnap-2014-02-03-09h04m11s123Тони е тренирала бадминтон. Дете на семейство спортни запалянковци. За нея спортната журналистика е мечта още от седми клас. Зрителите на БНТ я познават не само от футболните стадиони, но и от олимпийските игри в Атина, Торино, Пекин, Ванкувър и Лондон. Тази година, за първи път, Антония ще бъде коментатор на биатлона и ще отразява представянето на българите в Сочи.

 vlcsnap-2014-02-03-09h05m00s117Радо е завършил българска филология в Софийския университет. Първите стъпки в спортната журналистика прави още като тинейджър. Зрителите го познават не само като коментатор на редица футболни срещи, а и от първенство по футбол в Южна Африка през 2010 година. За него това ще са вторите олимпийски игри. На 22-те зимни олимпийски игри Радостин ще бъде репортер, водещ на новините от Сочи и редактор на обзора "Днес на игрите".