Масово разхвърляне на отрова в столичния квартал "Лозенец"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Отново случай с натровени кучета - и бездомни, и домашни. Този път отровата е разхвърляна в парка на столичния квартал "Лозенец". Заплахата не е само за животните, а и за децата, които играят там.

vlcsnap-2014-02-03-08h28m11s54В "Денят започва" до Водната кула в "Лозенец" репортерът Габриела Гаврилова разговаря с живеещи в района. Според тях отровата е разхвърляна не само в парка, а и на други места в квартала. Починали са поне 7-8 кучета, сред които има и домашни любимци, и животни, за които са били полагани специални грижи от хора в района. Събрани са и три чувала умрели гълъби. Намерена е разхвърляна храна с отрова - тарелки с кайма за кучетата и риба за котките. "Очевидно е била доста скъпа акция", казват живеещи в района.

 vlcsnap-2014-02-03-08h49m35s83Според Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" разхвърлянето на отрова може да е дело на нов в квартала човек - новодомец или работещ в офис в района. Работа е на полицията да установи това, подчерта Гечев и добави, че е честа практика полицията да не приема сигналите за отровени животни. "Има една много погрешна приоретизация на случаите от гледна точка на последиците, а не от гледна точка на потенциалната опасност", обясни той.