Преодоляно ли беше разцеплението в БСП?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Членовете на АБВ, от които бе снето доверието, няма да могат да работят в Националния съвет на БСП, да заемат ръководни постове, да участват в листи. Приложена бе мярка, която снема доверието от до вчера водещи личности за БСП, каза Георги Пирински в студиото на "Денят започва". Това е доверието на десетките хиляди членове на партията, симпатизанти, които са инвестирали в тези хора своята надежда, че те могат да направят онази промяна в техния живот и страната, която те очакват.

Решението е премерен акт на Националния съвет, който отразява почти единодушното мнение в цялата партия, поясни Пирински.

Снемането на доверието означава, че тези личности не могат да заемат една или друга отговорна позиция в рамките на една година и не могат да бъдат кандидатирани и избирани от името на БСП, обясни Георги Пирински. Снемането на доверие е точната преценка за драстично нарушен морал, това е поведение, което се разминава с елементарните понятия за порядъчност. Така отпада и всякакво двусмислие има ли две листи от страна на БСП.

Основният опонент на БСП е ГЕРБ - като начин на поведение в политиката и управлениоето на държавата.