ЖП гара без път до нея

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В района между селата Кочево и Караджово в община Садово се намира гара на скоростната линия Пловдив-Свиленград, но до нея няма път. Офроуд пътешествие по черен кален път е единствения начин да се стигне до там.

Когато е проектирана ЖП линията не е планиран път до гарата. Необходими са един милион лева, за да се направи пътя. Те са крайно непосилни за общината, казва кметът на общината Димитър Здравков. Той допълни, че спирката в момента не се ползва.

Спирка вече е разграбена. Кметът на Караджово Димитър Димитров казва, че нямат средства за охрана. Спирката е на 700 метра от селото.

Кметът на  Кочево Милко Хаджиев също заяви, че няма средства, за да се направи пътя.

Собственикът на голямо стадо животни Сашо Панайотов разкзва, че подлезът под ЖП линията се наводнява всеки път когато започне да вали. Той има 300 овце, от които за три години 20 са се удавили.

Веска Димитрова обработва голямо количество селскостопанска земя. Тя също има проблем с подлеза. За да прекара техниката за обработка на земята трябва да заобикаля. Това за нея е свързано с загуба на много време и средства.