Малък сладкарски цех се присъедини към "Купувам българско"

19:30, 26.06.2016
Бутиков производител на сладкарски изделия от София се присъедини в кампанията на Новините на БНТ2 "Купувам българско". Сладкарският цех оцелява на пазара сред утвърдените вече сладкарници, благодарение на оригиналните и автентични рецепти. На опашка за българска баница. Това не е разказ от едно време, а действителността в малката работилница за вкусни изкушения на Виктория. Виктория Алексиева-собственик на сладкарско ателие: "С това сме може би най-известни и от сутрин рано тук се заформят едни опашки от хора, които искат да си купят баница, а след това минават, разбира се, за тортите, сладоледите и останалите сладости." Конкуренцията в бранша е огромна, казва Виктория -собственикът на сладкарската фирма. Вече две години най-големият проблем пред нея е невъзможността да направи рекламна кампания, каквато големите сладкарски вериги могат да си позволят. Единственото, на което разчита, за да направи бизнеса си успешен е така наречената реклама „от уста на уста“. Нейната сладкарница е известна с нетрадиционната Сурова торта, която не се предлага от масовите производители. Рецептите, по които Виктория приготвя своите вкусни изкушения са оригинални, а за да постигне неповторим вкус фирмата използва само българско брашно, мед и яйца. Казва, че няма проблем с набавянето на български суровини, но това се отразява върху цената. Виктория Алексиева-собственик на сладкарско ателие: "За нас е по-добре да са такива, защото имаме гаранцията за това качество, те са го доказали. Ние използваме български мед, който е от производител, който сам гледа пчелите си, масло 82%, прясно мляко, яйца от свободни кокошки, брашно без избелители и така нататък." Не се използват консерванти, твърди собственичката на фирмата. Български са и таханът, фастъченото масло, плодовите сокове и сладоледът, които използват. Виктория Алексиева-собственик на сладкарско ателие: "Идеята е да ги подкрепим по този начин и повече хора да узнаят за тяхното съществуване и да могат да си ги купят." Това, че предлага продукти, чието качество е гарантирано е причината да оцелее сред огромната конкуренция на пазара, смята Виктория. Според нея все повече хора започват да се интересуват от качеството на храната, която консумират и съставките, от които тя е направена и това е положителна тенденция. Виктория Алексиева-собственик на сладкарско ателие: "Нашите клиенти са хора, почитатели на добрата храна, направена от хубави суровини и качествени съставки. Имаме много майки с малки деца около годинка и са се захранили вече с нещо сладичко. Това са нашите клиенти." С продуктите, които предлага и произвежда, Виктория се надява да привлече все повече клиенти и да затвърди тяхното доверие в качеството на българските стоки. РЕПОРТЕР: Тереза Ставрева ОПЕРАТОР: Венцислав Ценков
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад