Предаване за джаз и класика стартира в ефира на БНТ1

Боби Йоцов и Любомир Денев са първите гости на “Вечната музика”

Предаване за джаз и класика стартира в ефира на БНТ1

Виртуозният кларинетист Борислав Йоцов и композиторът Любомир Денев са двама от гостите, с които новото предаване за джаз и класика на националната телевизия – „Вечната музика” - ще дебютира на малкия екран в четвъртък от 23,30 ч. по БНТ 1.

„Вечната музика” ще популяризира двата основни музикални жанра сред широк кръг зрители и особено сред младото поколение. Ключ към тази задача ще са атрактивно поднесените рубрики, непринудените разговори с гостите, както и отразяването на най-интересните музикални събития. Аудиторията ще бъде въведена от самите композитори и изпълнители в творческата им лаборатория, ще се запознае с различните инструменти и тяхното приложение в класиката и джаза. Водещ и автор на предаването е един от най-талантливите български оперетни певци - Марио Николов, а негов режисьор е Константин Младенов.

За любовта към музиката и потребността да се изразиш на нейния език, за невъзможността от категоричен избор между класиката и джаза, в първото предаване разказва големият ни композитор, диригент и джаз пианист Любомир Денев. Авторът на първия български рок мюзикъл „Утре в 10” описва и предизвикателствата пред колегите си днес. Борислав Йоцов, който е печелил многобройни награди, концертирал е в Европа, Америка, Япония, Нова Зеландия, а през 2006 г. е избран за инструменталист на годината, ще запознае зрителите с любимия си кларинет. Той сам прави избора едва 11-годишен, а увереност му вдъхва неговият любим учител в Националната музикална академия - проф. Сава Димитров. За професията реставратор и акордьор на пиана разказва Петър Димитров. Ще се пренесем и на морския бряг, където ще гостуваме на „Бургаските музикални празници “Емил Чакъров”.

Кампании Виж повече