СЕМ лицензира програма БНТ HD

Съветът за електронни медии /СЕМ/ издаде лицензия на Българската национална телевизия за създаване на телевизионна програма БНТ HD. Решението бе взето на заседание на СЕМ на 4 февруари 2014 г. Според него БНТ HD е лицензирана като спортно-развлекателна...

СЕМ лицензира програма БНТ HD

Съветът за електронни медии /СЕМ/ издаде лицензия на Българската национална телевизия за създаване на телевизионна програма БНТ HD. Решението бе взето на заседание на СЕМ на 4 февруари 2014 г. Според него БНТ HD е лицензирана като спортно-развлекателна програма с национален обхват на разпространение. Тя е безплатна за приемане от цифровия мултиплекс и ще бъде включена в програмите на далекосъобщителните кабелни оператори.BNT_HD_BG

БНТ HD ще даде възможност на зрителите да се радват на кристален образ и изображение, с точност до най-малкия детайл по време на 22-рите Зимни олимпийски игри в Сочи.

Над 50 години вече Българската национална телевизия е тази, която прави българите преки свидетели на Олимпийските игри. Затова често е наричана олимпийската телевизия на България.

Над 250 часа е телевизионната продукция, която националната телевизия ще излъчи между 7 и 23 февруари по БНТ1, БНТ 2 и БНТ HD. Освен този обем, по БНТ HD ще се излъчат допълнително 40 часа – предимно от хокейния турнир, фигурно пързаляне, бързо пързаляне с кънки, бобслей и шейни.

За втори път, след Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година, БНТ ще излъчва олимпийските състезания в HD формат. За целта националната телевизия ще разполага със собствено HD студио в сърцето на Олимпийския парк в международния телевизионен център в Сочи.

Пълната програма на Зимните олимпийски игри по БНТ1, БНТ2 и БНТ HD вижте ТУК. Програмата на БНТ HD можете да гледате на живо и на страницата на sport.bnt.bg - ТУК.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад