Шведски топ хореограф подготвя сценичното представяне на Кристиан Костов

Шведският хореограф Саша Жан-Баптист се включи в екипа на Кристиан Костов за Евровизия 2017. Нейната задача е да изгради сценичната концепция при представянето на българската песен „Beautiful Mess“. Кристиан проведе няколко репетиции с известния танцов педагог, по време на които двамата се обединиха около идеята да се подсили поетичното усещане на песента.

Шведски топ хореограф подготвя сценичното представяне на Кристиан Костов

„Когато се срещнах за първи път с Кристиан, видях един горд и отдаден на музиката млад артист, който работи сериозно, за да представи по най-добрия начин своята страна. Той има много вярно усещане за енергията на песента и как да я предаде на сцената на „Евровизия“. По отношение на сценичното представяне фокусът ни ще бъде върху чистата визия и послания. Най-успешните ми проекти са били именно, когато съм успявала да открия естествената емоция на изпълнителя и да я надградя. Очите на Кристиан казват много – това ще е основен акцент“ – заяви Саша Жан-Баптист.

Според нея българската песен не е само добро и силно поп парче, но и хипнотизиращ разказ, който дава ясно разбиране за живота ни днес и утре.

Саша Жан-Баптист има дългогодишен опит като хореограф. Тя е била артистичен директор на редица концерти и турнета на утвърдени шведски изпълнители, сред които Зара Ларсон, която през 2016 година получи наградата на MTV Europe за най-добър нов изпълнител, а на музикалните награди „Грами“ тази година бе удостоена с най-високото отличие - певица на годината.

Работата на Саша Жан-Баптист се свързва с няколко издания на песенния конкурс „Евровизия“ (2012, 2013 и 2016), а също така и с телевизионните формати в Швеция - „X Factor“ и „Swedish Idol“. От 2014 година е хореограф на някои от изпълненията в най-голямото и престижно шведско телевизионно шоу – „Мелодифестивален“.

В работата по сценичното поведение на Кристиан участва и хореографът Милен Данков, с когото изпълнителят работи както по дебютното си видео „Не си за мен”, така и по клипа на “Beautiful Mess”. Данков е сред най-успешните хореографи у нас, с дългогодишен опит в реализацията на десетки видеоклипове и сценични проекти като „Годишните музикални награди на БГ Радио”, “X Factor”, „Гласът на България” и др.

За вокалното изпълнение на „Beautiful Mess“ Кристиан се подготвя с известния български педагог Искра Милкова. За първи път двамата се срещат преди година, по време на българското издание на ”X Factor“, когато тя работи с отбора на момчетата. Искра е завършила магистратура по поп и джаз пеене в класа на доц. Стефка Оникян, както и майсторските класове на Йълдъз Ибрахимова и преподавателите в “Berkeley College of Music” Боб Столоф и Кристиан Карам. Притежава сертификат от калифорнийския Институт за вокален напредък (IVA) и е основател на вокална школа HighLight Singing Studio.

На песенния конкурс в Киев Кристиан Костов ще разчита на подкрепата и на трима бек вокалисти. Двама от тях са познати от миналогодишното участие на Поли Генова – австрийският изпълнител Cesàr и българският певец и R&B изпълнител BOBO (Борислав Димитров) от Symphonics. Към тях тази година се присъединява и новият вокал на група „Сленг“ - Владимир Михайлов, познат на зрителите на БНТ и от предаването „Нощни птици“.

Подробности за българското участие в Евровизия 2017 следете в сайта на БНТ за Евровизия – eurovision.bg и Facebook страницата BNT Eurovision Bulgaria.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад