Състезателите на “Ичи Геки” с 9 златни медала на карате киокушин шампионата в Мо

Състезателите на Спортен клуб “Ичи Геки” спечелиха девет златни медала от държавното първенство по карате киокушин в Монтана. В състезанието участваха над 70 каратисти от клубове от цялата страна.

Със златни медали във Варна се върнаха Александър Стоименов, Богомил Костов, Виктория Николова, Християн Живков, Александър Юрочкин, Ангел Ангелов, Руслан Петровски, Дилян Иванов и Кирил Боев. Шампионатът се проведе в зала “Огоста” в Монтана след 25-годишно прекъсване.

Емил Костов, председател на Българската киокушин асоциация: "На това състезание дойдоха и състезатели от Сърбия и Черна гора, където първенството стана по-интересно. Въпреки че беше държавно първенство, това беше отворено държавно първенство с участие на други страни."

Утре отборът на българската киокушин асоциация тръгва за Япония за участие на световното първенство на категории. За медали ще се борят четирима състезатели – трима при ветераните и Александър Атанасов, който ще играе в супер тежка категория над 90 килограма.

Емил Костов, председател на Българската киокушин асоциация: "Той спечели квота от завоюваното четвърто място миналата година на европейското първенство в Полша."

Битките за нашите каратисти продължават и след световното. На 20 и 21 май в Лион ще се проведе европейско първенство по карате киокушин на категории. Във Франция страната ни ще бъде представена отново от четирима състезатели.


Акценти

Кампании Виж повече