Студентският празник във Велико Търново

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Велико Търново посрещна стотици студенти от цялата страна за 8 декември. Кандидат-висшистите за поредна година избират старата столица, за да се забавляват в прочутите стари болярски механи, но и да посетят десетките исторически забележителности.

Още от шести декември улиците в старата столица се изпълниха с весели, усмихнати млади хора. Студентите избират Велико Търново да празнуват, защото се носят легенди за болярските механи. Доста компании от вдъхновени младежи казват, че когато пристигнали, дъхът им буквално секнал пред величествения Царевец, хълмът Трапезица, църквата на всички българи "Св. 40 мъченици". Така общите снимки за спомен наистина запечатват хубави моменти за цял живот.

На осми декември и всички музеи в старата столица са безплатни за студенти.

"Този поток, който влиза и излиза на хълма Царевец значи, че студентите се интересуват и от култура от нашето културно-историческо наследство, или поне си правят една приятна разходка, така че съчетават приятното с полезното и като виждам щастливите им лица, значи се чувстват добре", сподели директорът на РИМ Велико Търново Иван Църов пред екип на "Денят започва".

През целия ден студентите неуморно разглеждаха красотите на Велико Търново и Арбанаси, и се настройваха за вечерната кулминация.

С пенливо вино, камина и отрупани трапези започна студентския купон във всички механи и ресторанти. Заедно около масата студентите забравиха за протести, изпити и въобще за всички проблеми.

Бурна нощ, песни, танци, флирт и силни положителни емоции, много спомени ще отнесат по родните си места младите студенти. Всички са категорични - Велико Търново е столица и на истинско веселие и забавленията. Всички се разделят с обещанието след години или догодина отново да се върнат тук.

Цялото предаване можете да видите ТУК.