Таня Сребрева - герой в „Най-добрият учител, когото познавам“

Тази сряда (17 май) предаването на БНТ „Денят започва с култура“ ще представи филмовия портрет на Таня Сребрева - учител по информационни технологии и помощник-директор на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Първомай.

11:22, 16.05.2017
Таня Сребрева - герой в „Най-добрият учител, когото познавам“

Таня Сребрева е част от група от 300 учители от 100 страни, които заедно със своите ученици работят в проект на един от световните софтуерни лидери. От стотиците, заявили желание да участват в програмата, създадена да стимулира учители от цял свят, които използват технологиите, само петима са българските, които попадат в престижната селекция. Техните срещи им дават възможност да получават знания за нови технологични продукти, подпомагащи образователния процес и да участват в работни групи, които предлагат решения на общоучилищни проблеми.

Поредното признание за преподавателката по информатика отваря за нейните ученици възможности да работят и да се обучават с технологии и програми, които намират приложение в образованието след години. Училището, в което Таня Сребрева е помощник-директор, е едно от най-активните в прилагането на съвременните информационни технологии в обучението.

"Образованието на бъдещето може да се опише с една дума – електронно“ – смята Таня Сребрева, преподавател с над 25-годишен стаж, която е един от героите в кампанията на БНТ1 и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“.

Според нея образованието трябва да има една основна цел - децата да се научат да селектират информацията и от целия поток да подбират само тази, която е важна, необходима и значима, защото това е начин да се подготвят за различни ситуации в живота. Тя е съавтор на книгата „Успешна работа с интерактивната дъска”, носител е на наградите „Неофит Рилски” на МОН и „Учител на годината в гимназиален етап” на Регионален инспекторат по образование – Пловдив, рецензент е на учебни програми по информационни технологии.

Режисьор на филма е Моника Якимова, оператор – Николай Илиев. Продуцент на проекта – Васил Христов.

Гледайте филма от поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ на 17 май (сряда) в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад