Телевизионна премиера на анимационния сериал "Златната ябълка" по БНТ 1

Пролетта на 2020 г. ще зарадва феновете на „Златната ябълка“- първият анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор - с една дългоочакваната новина. На 16 май от 15:45 ч. БНТ 1 за първи път ще излъчи пилотния епизод на „Златната ябълка“ от Студио Змей в българския ефир.

Телевизионна премиера на анимационния сериал Златната ябълка по БНТ 1

Той е 21-минутна анимация, подходяща за деца и възрастни, която поставя началото на историята на смелата Вихра, която е разкъсана между човешката си природа и магическите си змейски сили и нейната най-добра приятелка - палавата самодива Тина-Пакостина. Пилотният епизод ще запознае зрителите и с братята Бран и Влад - млади момчета, които мечтаят да станат велики Кукери. В пилотния епизод всички пред малкия екран ще посетят величествения град Хан, ще пътуват през мирните Самодивски гори, опасните Кукерови земи, както и през ужасяващата Орел планина, където хората и духовете са разкъсани от жестока война. Ще узнаят за древни легенди, ще се сблъскат с лукави злодеи и ще разкрият пъклени планове, които ще променят съдбите на всичките герои…

Важна роля играят и хората, които озвучат основните персонажи в серията - певицата Поли Генова дава гласа си на Вихра, Милица Гладнишка озвучава самодивата Тина, Момчил Степанов влиза в ролята на кукера Влад, а Живко Джуранов е неговият брат Бран.

"Златната ябълка“ е първият анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор. Идеята се заражда преди 5 години, след като създателят му - Димитър Петров - напуска Cartoon Network и се прибира в България, за да сформира екип от опитни аниматори и дизайнери, влюбени в българския фолклор и решени да го пренесат в медиите на 21. век и създава Студио Змей.

Не пропускайте пилотния епизод на “Златната ябълка” на 16 май от 15:45 ч. БНТ 1.