Темите, които днес са важни за Европа - в "#Европа" по БНТ

През 2019 г. предстои да бъдат определени новите ръководители на четирите най-важни институции в Европейския съюз – изпълнителния орган на Съюза – Европейската комисия, политическата структура за координация – Европейския съвет, и Централната европейска банка, която определя паричната политика в еврозоната. В няколко поредни издания предаването на БНТ - "#Европа", ще разкаже за основните претенденти за председателския пост. Тази неделя Теодора Гатева представя кандидата за престижния пост Манфред Вебер.

Темите, които днес са важни за Европа - в #Европа по БНТ


Избирането на председател на ЕК вече не е само в ръцете на евролидерите. Той трябва да бъде одобрен от Европейския парламент, който предстои да промени състава си след изборите на 26 май тази година. Каква Европа ни очаква? Зрителите ще чуят мнението на Теодор Стойчев – ръководител на информационното бюрото на Европейския парламент в България.

След решението за Brexit, мястото на Лондон като финансова столица на Европа остава вакантно. Париж, Дъблин, а отскоро и Амстердам са сред претендентите за финансов център на Стария континент. 20 години след влизането в обращение на еврото Еми Запартова изследва в добра форма ли е европейската валута и кой пръв се доверява на евробанкнотата.

Своите впечатления за една от най-успешните европейски програми за студентски обмен - "Еразъм", споделя Виолета Манчева.

Тази неделя екипът на "#Европа" предлага и един по-различен поглед към Берлин – градът, за който коминочистачите не са само атракция.


Гледайте предаването "#Европа" тази неделя - 10 февруари, веднага след обедните новини!

Кампании Виж повече