Царят продава имота си в Баня?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В репортажа си за "Денят започва" Деница Торньова разказва за царската резиденция в Баня.

Царската лятна резиденция в град Баня, която е обявена за продан в руски сайт, е основна тема за разговор в подбалканското градче. Местните хора вече гадаят кой ще е новият собственик на имота, който от години стои

заключен. Началната цена, на която е обявен е 2,5 милиона евро.

"Царска резиденция със собствен извор с минерална вода" – така е представен имотът на Сакскобурготски в сайта на руската фирма. Заедно с къщата и прилежащите към нея постройки за прислугата, за продан са обявени общо 9500 кв.метра земя.

И докато някои хора в Баня все още се чудят дали царската фамилия наистина е решила да се раздели с имота си, други вече имат конкретни идеи как да го използва новият собственик.

Именно заради огромния двор, местните смятат, че цената от 2,5 милиона евро е напълно оправдана.

Ограда, висока повече от 2 метра опасва целия царския

имот, обявен за продан. И ако днес тя скрива гледката за минувачите, преди години не е била никакъв проблем за местните хора.

Живеещите на „царската улица”, както всички тук я наричат, имат и други спомени от видната фамилия. Елена Петрова пази сервизи и покривки от резиденцията и спи на личната възглавница на цар Борис Трети.

Според обявата в руския сайт, освен царската къща се продава и близкият винпром. Местните обаче се заканват, че ще посрещнат новия собственик на лятната резиденция с вино домашно производство.

Цялото предаване можете да видите ТУК.