Ветераните от "Левски" - София и "Левски" - Крупник се срещат в неделя

Футболен мач между ветераните на Левски София и Левски Крупник ще се проведе в неделя по повод 80 години от създаването на местния футболен отбор. Годишнината ще бъде отбелязана и с фотоизложба, която жителите и гостите на симитлийското село Крупнки ще могат да видят в административната сграда на стадиона.

Първото име на клуба от Крупник е "Юнак", но тъй като голяма част от местните футболисти са фенове на Левски, се наложило смяна на името. За празника в селото очакват директора на столичния клуб Даниел Боримиров и други звезди на софийския гранд от близкото минало.

Пламен Георгиев - треньор на “Левски” Крупник: "Поради тази причина ,че и нашият отбор се казва “Левски “Крупник, те
решиха да уважат нашата 80-годишнина, която ще се проведе на 7 май".

По едно полувреме за двата отбора ще играе местната футболна легенда Георги Георгиев – Карчо. Той започва футболния си път оттук, а в последствие играе за многократният шампион на България.

Пламен Георгиев- треньор на “Левски” Крупник: "Завърши кариерата си в Левски –София,даже той е два пъти спечелил купата на България, един път е шампион на България с Левски София".

Подготовката за отбелязването на годишнината в селото тече с пълна сила. Сред хората, които активно помагат, е един от най-запалените фенове на ЦСКА- София Георги Манов. Над терена ще полетят 400 балона с надпис ”80 години “Левски”- Крупник”. Събират се и стари снимки, свързани с различни етапи от историята на футбола в селото, които ще бъдат подредени в изложба. В момента “Левски” Крупник играе в А окръжна футбола група и заема второ място.

Кампании Виж повече