"Златното дуо" Адриана и Камелия Дунавски - гости в "Извън играта" по БНТ1

В събота (20 октомври) от 18:00 часа в предаването „Извън играта“ ще гостуват едни от най-добрите ни гимнастички от близкото минало – близначките Адриана и Камелия Дунавски. Те ще говорят за „златните“ години на българската художествена гимнастика преди и сега, за избора да се посветиш на спорта, за постигнатите успехи като гимнастички и за тези като треньори.

Златното дуо Адриана и Камелия Дунавски - гости в Извън играта по БНТ1

Адриана и Камелия Дунавски тренират в националния тим под ръководството на Нешка Робева.

Адриана Дунавска е първата и единствена българска състезателка по художествена гимнастика, спечелила олимпийски медал - сребърен, в многобоя на игрите в Сеул 1988 г. Тя е абсолютна европейска шампионка от първенството в Хелзинки 1988 г. и е носителка на десетки отличия от световни и европейски първенства в периода 1986 - 1989 г. Като треньор Адриана Дунавска извежда националния ансамбъл до пето място на Олимпийските игри в Пекин 2008 г., а след това поема отбора на Франция.

Камелия Дунавска се състезава в ансамбъла, с който печели световна и европейска титла - златни медали от европейското първенство в Хелзинки през 1988 и от световното първенство във Варна 1987 г. След края на кариерата си става треньорка по художествена гимнастика - работила е в ЦСКА и Левски, в екипа на Нешка Робева, водила е националките на Гърция (2009-2012 г.), а след това поема девическия ансамбъл на България. В момента работи с турския национален отбор.

Освен за изминатия път в професионален и личен план, в студиото на „Извън играта“ „златното дуо“ Адриана и Камелия ще разкажат за връзката помежду им и за усещането на близнаците, когато нещо се случва с другия, за семействата им и за порасналите им вече деца.

Гледайте „Извън играта“ всяка събота от 18:00 ч. по БНТ1.

Кампании Виж повече