„120 минути голям смях с Никола Анастасов“ по БНТ 1

Документалният филм в две части разказва за любимите роли на българския театрален и киноактьор в две поредни съботи - 26 март и 4 април, от 19:00 часа

14:17, 25.03.2022
„120 минути голям смях с Никола Анастасов“ по БНТ 1

В събота (26 март), от 19:00 ч., БНТ 1 ще излъчи първа част от филма „120 минути голям смях с Никола Анастасов“, посветен на легендарния български актьор.

В документалния филм Никола Анастасов разказва за смеха и тъгата на актьора. Той е в първия випуск на Театралния факултет с декан, който ги учи на "нов театър", с друг подход и облик, но той му признава, че не става за комик. Следващият директор - Желчо Мандаджиев, ръководещ едновременно сцените на "Трудов фронт" /дн. "Театър зад канала"/ и Сатиричния театър, му дава роля на влюбено момче, с която Анастасов впечатлява и печели Наградата на Прегледа на театралните дейци. От този ден вестниците започват да пишат за него.

„120 минути голям сях с Никола Анастасов“ проследява живота и кариерата на вечно усмихнатия актьор чрез кадри и фрагменти с негово участие в скечове, програми, спектакли и и сериали - "Сите сме софиянци", "Ханчето", "Кандидати на славата", "Ние, духовата музика", "Бабата пристигна", "Първомайски спектър" и други.

Режисьор на филма е Петър Бакалов, сценаристи са Атанас Свиленов и Пенчо Ковачев, а оператор е Димитър Константинов.

Гледайте двете части на филма „120 минути голям смях с Никола Анастасов“ в събота (26 март и 4 април) от 19:00 ч. по БНТ 1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад