„ ART Детектив“ – новият подкаст на БНТ

Юлиян Костов е първият гост в нов аудио и видео подкаст на обществената телевизия. Актьорът споделя за ролята си в новия сериал на Нетфликс и приятелството си с Мария Бакалова

„ART Детектив“ – новият подкаст на БНТ

Българската национална телевизия стартира нов подкаст, посветен на изкуството и културата. „ART Детектив“ ще излиза онлайн всеки петък. Ще е достъпен за слушане в официалните подкаст канали на БНТ, но и за гледане в You Tube канала на обществената медия. Всяка седмица, водещата Симона Кръстева и гостите ѝ ще говорят за съвременна култура, поезия, музика, архитектура, визуални изкуства и ролите, които те играят в нашето общество. От актуални новини и вътрешни прозрения, до изложби и събития по целия свят, с помощта на специални гости, „ART Детектив“ подбира големите истории на света.

В първия епизод на „ART Детектив“ се говори за изкуството на сцена и колко дълъг е пътя към Холивуд. Гостува един от най-успелите български актьори зад граница, който е не само звезда от малкия и голям екран, но и откривател на таланти. Върнал се тук, защото смята, че в България се живее доста добре. В деня на премиерата на филма „Сянка и кост“, Юлиан Костов говори за ролята си в новия сериал на Нетфликс, както и за приятелството си с Мария Бакалова. Споделя за спадовете и възходите, през които всеки актьор преминава, както и за препятствията и несигурността, които той е имал докато стигне до червения килим.

Водещата Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в областта на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и дигитални комуникации в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по модерно изкуство в Christie’s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby's New York. Работила е за дигитални медии и като дизайнер на концепции за големи издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е участва и в благотворителни каузи в UNICEF и Women for Women UK.

Слушайте епизод 1 на „ART Детектив“ с Юлиян Костов ТУК
https://soundcloud.com/user-560261172/sets/zdjlnzlhcuts?fbclid=IwAR1Xt_J8IwFV5U6VWYkt0TLC2dHWS6yMjsgAtteUPdMiIgOZ4yaWaBrn3QE

Гледайте епизод 1 на „ART Детектив“ с Юлиян Костов ТУК
https://www.youtube.com/watch?v=h4eDIS9K6sU&list=PLGCzxbT2dltyNgwP1iVUb_8uAPTySCMR7&index=3


Всички епизоди на поредицата „ART Детектив “ са достъпни за слушане, както на обновените сайтове www.bnt.bg и www.bntnews.bg, в подкаст и YouTube каналите на БНТ .

Последвайте официалният You Tube канал на БНТ:
https://shorturl.at/hLW34

Последвайте официалните подкаст канали на БНТ:
Spotify: https://rb.gy/tmr363
Soundcloud: https://rb.gy/o9ctfp
Аpple Podcasts: https://rb.gy/3j6pje
Google Podcasts: https://rb.gy/btewm0

Кампании Виж повече