„АРТ Детектив“ представя режисьора на документалният филм „Калигула - смирен“ по БНТ 2

В студиото на БНТ 2 Николай Василев ще разкаже повече за интересните преживявания в Япония

16:29, 25.11.2022
„АРТ Детектив“ представя режисьора на документалният филм „Калигула - смирен“ по БНТ 2

На 26 ноември (събота) от 19:30 ч. по БНТ 2 в студиото на предаването „АРТ Детектив“ ще гостува режисьорът Николай Василев. Чаровната водеща Симона Кръстева разговаря с автора на едни от най-впечатляващите документални филми. Основна тема на разговор ще е новата филмова продукция на успешния български режисьор „Калигула - смирен“.

Актьорска трупа на Народния театър „Иван Вазов“ пътува към Япония. На световния театрален фестивал в Шизуока ги очаква японската публика, пред която режисьорката Диана Добрева ще постави зрелищния спектакъл „Калигула“.

Във време на световна пандамия обаче всичко може да се обърка и когато трупата пристига в страната на изгрева я очакват редица изпитания. Изпълнителят на главната роля Деян Донков се оказва с положителна Ковид проба и японските здравни служби го поставят под карантина.

Не след дълго идва и друга обезсърчаваща новина – декорите и костюмите за спектакъла, които пътуват вече месец от България, са задържани в Шанхай поради нов щам на Ковид.

Ще завладее ли умовете отчаянието или творческия дух ще победи? Всичко се случва на Разпети петък, затова дори и „Калигула“ трябва да се смири.

Във втората част от предаването в ефира на БНТ 2 ще се излъчи увлекателната среща с изкуствоведа Мартин Косташки. Той ще представи автопортрета на Елена Карамихайлова в националната галерия „Квадрат 500“. Художничката е една от малцината жени-артисти творили по време на Първата световна война.

Гледайте „АРТ Детектив” всяка събота от 19:30 ч. по БНТ 2

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад