„България от край до край“ представя филма „Спасение“ по БНТ 1

Документални свидетелства на тези, които търсят спасение от войната в Украйна, и на онези, които им предлагат спасение в България

13:43, 01.04.2022
„България от край до край“ представя филма „Спасение“ по БНТ 1

Тази неделя (3 април), от 16:30 ч. по БНТ 1, документалната поредица „България от край до край“ се завръща с извънреден сезон и филма в три части „Спасение“. Проектът на Йордан Димитров, оператора Миглена Гайдарова и продуцента Надя Обретенова разказва историите на украински бежанци, настанени временно в „Двореца на културата и спорта“ във Варна.

Екипът на „България от край до край“ прекара три дни в обособения координационен център, който е един от най-големите у нас, за да се срещне отблизо със стотици жени и деца, прогонени от най-размирните райони на войната в Украйна.

И докато едни търсят помощ и спасение, то други са готови да им ги предложат, вдъхновявайки останалите със своя пример и съпричастност. Екипът на „България от край до край“ ни среща и с тях – десетките доброволци и дарители, които правят всичко по силите си, за да окажат подкрепа на нуждаещите се украински граждани.

Каква е тяхната мотивация и какво води едно 14-годишно момче в бежанския център във Варна, където открива, че помощта е неговата лична житейска мисия, както и какво каза премиерът Кирил Петков, чието посещение в бежанския център съвпадна случайно със заснемането на „Спасение“.

Гледайте в документалната поредица „България от край до край“ в три последователни недели, на 3, 10 и 17 април, от 16:30 ч. по БНТ 1.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад