„БГ киномаратон по БНТ 2“ продължава

„Домът на българското кино“ отваря врати за зрителите отново на 23-ти и 24-ти януари с любимите български филми

12:11, 20.01.2021

Българската национална телевизия винаги е била дом на българското кино. И този уикенд (23-ти и 24-ти януари) е подготвила програма, в която ще излъчи любими на поколения и превърнали се в емблематични български филми. За втори пореден уикенд каналът за образование и култура на обществената телевизия, БНТ 2, предлага на зрителите селекция от най-добрите български игрални филми от поредиците любими детски филми, любими комедии, Златните рози на българското кино, любими сериали и Топ 10 на българското игрално кино. Най-приятният маратон, в който всеки участник е победител, продължава на 23-ти и 24-ти януари с „БГ киномаратон по БНТ 2“ и обещава отново да се превърне в едно голямо удоволствие за цялото семейство.

За доброто начало на почивните дни програмата започва с любими детски филми. В събота от 9:10 ч. ще станете свидетели какво огромно количество снимки, може да се направи с един лентов фотоапарат във филма „С деца на море“. Следват невероятните приключения на „Чоко и жабока Боко“, а от 10:40 ч. последвайте „Госпожа Динозавър“ до място, където животни, птици и хора летят заедно. В неделя от 10:30 ч. зрителите ще проследят патилата на малкия Митко-Миташки от филма „Куче в чекмедже“, който неочаквано се сдобива с куче.

Любимите български комедии ще ви заредят с усмивки и добро настроение в събота с новината за една малка рибка, която ще се превърне в истински „Кит“ в 12:30 ч., а студените зимни дни, може да споделите по съседски с героите на култовия филм „Топло“ от 13:50 ч. В неделя екипът на БНТ е подготвил нова порция смях с недоразуменията във „Вилна зона“ от 12:30 ч., неразбирателствата в брака с „Разводи, разводи“ от 13:45 ч. и трагичните инциденти, съпровождащи кастинга за филм в „Ерудитъ“ от 15:00 ч.

Във взривоопасни времена не всичко е цветя и рози, но винаги има надежда, че когато се намеси любовта, красотата може да спаси света. В събота Златните рози на българското кино от 15:20 ч. ще ви поднесат първа и втора част на „Иван Кондарев“. В неделя от 16:00 ч. ще придружите един мъж на пътешествие в миналото във филма с Апостол Карамитев „Бялата стая“, а от 17:20 ч. ще станете свидетели на опасния поход и несъстоялата се среща на баща и дъщеря в „Под едно небе“.

В селекцията на любими българки сериали в събота и неделя, ще разберете какъв е краят на историята на един англичанин в България, който заживя в собствена къща на село. Успява ли да засее малко от своите нрави в българската почва или се оказва победен от местния манталитет? Двете серии на „Английския съсед“ са с начален час 18:55 ч.

И този път на финала ще има награди за любителите на Топ 10 на българското кино. В събота от 20:00 ч., поредицата ще ни разходи от едно село до Бъкингамския дворец с филма на режисьора Рангел Вълчанов „Лачените обувка на незнайния воин“. След това може да се пренесете в суровата действителност на „Козият рог“, а от 23:00 ч. ще споделите тайната на истинското приятелство с героите на „Вчера“.

Неделният ден „БГ киномаратон по БНТ 2“ ще завърши подобаващо с кражбата на няколко праскови и едно сърце с героите на Невена Коканова и Раде Маркович в „Крадецът на праскови“ от 20:00 ч. Темата за трудната любов на двама влюбени и препятствията, които трябва да преодолеят ще продължи веднага след това с участието на Иван Иванов и Янина Кашева във „Всичко е любов“. А финалната лента на киномаратона може да пресечете в 23:00 ч., заредени с усмивка и добро настроение от великолепната игра на Тодор Колев в „Опасен чар“.

Гледайте „БГ киномаратон по БНТ 2“ на 23 и 24 януари 2021 г. по БНТ 2!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад