„БНТ Представя” - 80 години от рождението на Гена Димитрова

Филм на режисьора Димитър Шарков

16:59, 11.12.2021
„БНТ Представя” - 80 години от рождението на Гена Димитрова

Филмът от поредицата „БНТ представя“, който ще се излъчи тази събота/11 декември/ е посветен на голямата оперна певица Гена Димитрова. Режисьор е Димитър Шарков, сценаристи Димитър Шарков и Миглена Стойчева и оператор Николай Илиев.

Гласът на великата Гена Димитрова е покорил световните сцени, а личността и характерът ѝ са оставили огромна следа в сърцата на най-близките ѝ хора. В лентата участват Елена Баръмова, Надка Русева, Цанко Гергов, Слави Стоянов, Петка Вълчева, Веселина Панчева, Милена Стойкова, Цветелина Василева, академик Пламен Карталов.

Филмът за Гена Димитрова ще срещне зрителите със сестра й Надка Русева, която за първи път разказва пред камера за най-хубавите, но и най-трудни моменти в живота ѝ.

Директорът на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов разказва за срещите му с Гена Димитрова, за нейния огромен талант и присъствие.

Академик Карталов споделя с екипа на „БНТ Представя” негови лични архивни документални кадри. На тях зриъелите ще видят оперната прима по време на урок със своя ученичка, както и в непринуден разговор с Борис Христов.

Гледайте поредицата „БНТ представя“ в събота от 21:00 часа по БНТ 1!

За поредицата

Документалната поредица „БНТ представя“ създава запомнящи се образи на личности, на които дължим напредък и достижения в духовната сфера, откроява създаденото от тях и дава пример за отдаденост и мисия. В поредицата ще видите хора на изкуството и културата, учени, спортисти и др., които имат актуална, общественозначима дейност в момента и са в разцвета на творческия си и интелектуален потенциал.

Повече за предаването ТУК

YouTube Channel®: https://www.youtube.com/playlist?list=PLGCzxbT2dltwMuBJ_NcSFoNnlf9tIQUiT

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад