„БНТ Представя“ филм за Григор Вачков

Документалният филм „Лазар и Григор“ ще запознае зрителите отблизо с личността и харизмата на Григор Вачков

14:06, 25.05.2022
„БНТ Представя“ филм за Григор Вачков

На 25 май /сряда/ портретната документална поредицата на БНТ 1 „БНТ Представя“ среща зрителите отново с най-запомнящите се роли и моменти от живота на Григор Вачков във филма „Лазар и Григор“.

В този брой „БНТ Представя“ запознава телевизионната публика с личността и харизмата на актьора, незабравими за неговите близки и колеги, които пазят най-топлите си спомени за него.

„Неговото лице, излъчването, духът му, очите му бяха на един изключително топъл, много добър човек, който сякаш е озарен от вътрешна светлина,“ разказва Иво Драганов.

„И други актьори от голямото кино нагаждат персонажа към себе си, но без да го ограбват. При Григор Вачков това е от първия кадър, който можем да видим на екрана,“ споделя проф. Божидар Манов.

Новият документален филм на поредицата „БНТ Представя“ – „Лазар и Григор“, със сценарист и режисьор Юрий Дачев ще потопи зрителите, чрез гласа на Григор Вачков в спомените от детството му и студентските години в НАТФИЗ. Дъщеря му Мартина (Марта Вачкова) разказва за първия си работен ден в киното заедно с баща си на екран, и за последната си снимка с него на снимачната площадка на „Мера според мера“.

„БНТ Представя“ е портретна документална поредица, в която ви срещаме с някои от най-емблематичните имена на българската история, духовност и култура. Уникален архив и вълнуващи изповеди, пътешествие из богатия творчески път на най-известните български актьори, режисьори, музиканти, писатели и др.

Повече за предаването: БНТ представя

YouTube Channel®: https://www.youtube.com/

Facebook: https://www.facebook.com/

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад