„БНТ Представя“ филм за поетесата Петя Дубарова

„Аз съм Петя“ е филм за крехката душевност и талант, които не спират да вдъхновяват

15:14, 01.11.2022
„БНТ Представя“ филм за поетесата Петя Дубарова

На 2 ноември, (сряда), от 21:00 ч. по БНТ 1, ден след Деня на будителите, поредицата „БНТ Представя“ ще запознае зрителите с филм за вечното дете на българската поезия Петя Дубарова – „Аз съм Петя“.

Снимките на филма „Аз съм Петя“ са проведени през лятото на 2022 година в Бургас, където са взели участие момичета от няколко местни гимназии и актьорски школи. За тях и за всички млади хора в Бургас името Петя Дубарова значи много – тя е пътеводител в света на поетичното, красивото и мечтаното. Въпреки че нейният живот е белязан от драмата на несправедливостта и завистта, тя е пример за това, че истинският талант винаги ще вдъхновява, независимо от времето. През периода на социализма в края на 70-те години и началото на 80-те години образът на Петя Дубарова се превръща в образ на човешкия бунт.

Стиховете и откъсите от дневниците на Петя ще отведат зрителите на БНТ отново в нейния Бургас и в нейната крехка душевност. Сценарист и режисьор на „Аз съм Петя“ е Димитър Шарков, а автор на красивите кадри е операторът Николай Илиев.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад