„БНТ Представя“ филм за спортната легенда Димитър Пенев

„Стратегът от Мировяне“ е биографичен филм за една от най-значимите фигури в историята на българския спорт

12:57, 25.10.2022
„БНТ Представя“ филм за спортната легенда Димитър Пенев

На 26 октомври (сряда), Димитровден от 21:00 ч. по БНТ 1, филмът от поредицата „БНТ Представя“ - „Стратегът от Мировяне“, посветен на Димитър Пенев, ще срещне зрителите отблизо с местата и хората, пряко свързани с живота и кариерата на легендарния треньор.

Наричаният по прякор Пената е една от най-значимите фигури в историята на българския спорт. Като футболист и треньор той оставя трайна следа в сърцата на феновете. Филмът „Статегът от Мировяне“ от поредицата „БНТ Представя“ с режисьор Петър Гайтанджиев събира колеги и приятели на Пенев, сред които Димитър Бербатов и Валентин Михов, разказват за отношенията им през годините, а самият Христо Стоичков застава пред камерата, за да сподели своите спомени за първата им среща.

Гледайте филма за Димитър Пенев „Стратегът от Мировяне“ на 26 октомври от 21:00 часа по БНТ 1

За поредицата:

„БНТ Представя“ е портретна документална поредица, в която зрителите се срещат с някои от най-емблематичните имена на българската история, духовност и култура. Уникален архив и вълнуващи изповеди, пътешествие из богатия творчески път на най-известните български актьори, режисьори, музиканти, писатели и др.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад