„БНТ Представя“ Крикор Азарян с филма „Любовта цав“

Гледайте портретния документален филм тази сряда от 21:00 ч. по БНТ 1

15:13, 02.04.2024
„БНТ Представя“ Крикор Азарян с филма „Любовта цав“

На 3 април, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Любовта цав“, посветен на 90-годишнината от рождението на режисьора Крикор Азарян.

Документалният филм разказава за твореца, създал знакови театрални постановки – „Опит за летене“ от Йордан Радичков, „Дванайсета нощ“ и „Крал Лир“ от Уилям Шекспир, „Трамвай Желание“ от Тенеси Уилямс, „Пътеки“ от Николай Хайтов, „Кълбовидна мълния“ от Иван Радоев, „Дневникът на един луд“ от Николай Гогол и др.

Дълбоко запленен от философията на А. П. Чехов, Крикор Азарян успява да я осмисли в различни аспекти на времето, създавайки своята недостижима „трилогия“ – „Чайка“, „Три сестри“ и „Вишнева градина“. Именно чрез тях зрителите на БНТ ще се докоснат до вълнуващия свят на режисьора. Ще разберат как се раждат спектаклите му, как изгражда героите си и как общува с актьорите – като по думите на Крикор Азарян: „Тази игра става с взаимна любов и вяра. Колкото повече любов и вяра, толкова повече творческа лудост и радост от процеса. А за това са нужни артисти, емоционално възбудими и заразителни. Актьорството не е за темерути и дебелокожи“.

„Любовта цав“ – за болката, страстите и върховете в живота на големия Крикор Азарян. Филмът е с режисьор Росен Елезов, сценарист Хелия Чавдарова и оператор проф. Цветан Недков.

Преди официалната телевизионна премиера на филма „Любовта цав“ се състоя прожекция в столичното кино „Влайкова“, която събра творческия екип и специални гости.


Гледайте филма „Любовта цав“ на 3 април, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

Последвайте „БНТ Представя“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад