„БНТ представя“ маестро Емил Табаков с портретния документален филм „ Тайнството, наречено музика“

Зрителите на обществената телевизия ще се потопят в света на диригента чрез разказите и спомените му на 1 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

16:33, 27.02.2023
„БНТ представя“ маестро Емил Табаков с портретния документален филм „Тайнството, наречено музика“

На 1 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ представя“ гледайте филма „Тайнството, наречено музика“, посветен на един от най-талантливите български диригенти и композитори маестро Емил Табаков.

Какво вдъхновява и провокира маестро Табаков да се развива през годините като диригент и като композитор зрителите ще разберат от филма „Тайнството, наречено музика“. Разходката през богатата и вълнуваща професионална биография на маестрото ще започне от Русе – родния му град, където музикалното училище и операта в Русе са възпитали не едно поколение успешни музиканти, реализирали се на световната сцена. Зрителите ще видят как работи един безупречен професионалист, който не щади усилията и емоциите си на всяка репетиция и ще се докоснат до един талант, който умее да разчупва клишета в композирането.

Сценарист и режисьор на филма „Тайнството, наречено музика“ е Димитър Шарков, а оператор е Пламен Герасимов.

Гледайте филма за маестро Емил Табаков – „Тайнството, наречено музика“ – от поредицата „БНТ Представя“ на 1 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1!

Последвайте „БНТ Представя“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад