„БНТ представя“ писателката Здравка Евтимова с филма „Кръв от къртица“

За словото и истината – гледайте филма на режисьора Николай Василев и оператора Борислав Георгиев на 15 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

„БНТ представя“ писателката Здравка Евтимова с филма „Кръв от къртица“

На 15 март, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ представя“ гледайте филма „Кръв от къртица“, посветен на писателката Здравка Евтимова – преподавател и изтъкнат преводач, един от най-награждаваните български автори у нас и в чужбина.

Здравка Евтимова обича живота и обича да пише. Пише, за да си почива, а за да си почива от писането – превежда. Обича езика – и българския, и английския. За нея всяка дума е отговорност, защото тежестта на думата зависи от нейния автор.

Филмът „Кръв от къртица“ проследява ежедневието на Здравка Евтимова, в което съвместява работата си като преводач към Министерство на отбраната, преподавател по „Творческо писане“ в Софийския университет, грижите за 5 внучета и двор с дръвчета, срещи с читатели, книгите, писането – всичко това между две пътувания с влака между Перник и София.

Кой е най-големият критик на писателя и защо поставя текстовете си под карантина, за словото и истината, за таланта като аномалия – писателката Здравка Евтимова във филма на режисьора Николай Василев и оператора Борислав Георгиев „Кръв от къртица“ в поредицата „БНТ представя“ на 15 март от 21:00 ч. по БНТ.

Последвайте „БНТ Представя“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад