„БНТ Представя“ портретния документален филм „Актьорите на Хачо Бояджиев“

Зрителите ще се докоснат до света на емблематичния режисьор чрез разказите на най-близките му хора – на 15 ноември, сряда, от 21:00 часа по БНТ 1

11:58, 13.11.2023
„БНТ Представя“ портретния документален филм „Актьорите на Хачо Бояджиев“

На 15 ноември, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Актьорите на Хачо Бояджиев“, посветен на „човека-телевизия“ Хачо Бояджиев.

Чрез документалния филм на режисьора Димитър Шарков и оператора Георги Маринов зрителите ще се докоснат до света на Хачо Бояджиев, който е повече от легенда за колегите и последователите си от малкия екран. Неговите предавания и постановки, шоупрограми и кабарета се отличават с новаторство, творчески замах и неоспорим талант.

Голямата слабост на Хачо Бояджиев са актьорите. Той открива в тях неподозирани таланти, кара ги да пеят, да влизат в ново амплоа. Под негова режисура в телевизионен ефир се появяват някои от най-големите имена на българското кино като Тодор Колев, Стефан Данаилов, Георги Калоянчев, Татяна Лолова, Леда Тасева и други.

Специално за филма „Актьорите на Хачо Бояджиев“ пред камерата на Българската национална телевизия застават Кръстю Лафазанов, Павел Поппандов, Георги Мамалев, Камен Воденичаров, Христо Гърбов, Аня Пенчева, Лара Златарева, Иван Петрушинов, Антон Радичев, Георги Любенов... Всички те споделят спомените си от времето, прекарано с неповторимия Хачо Бояджиев, който между 1993 г. и 1995 г. е генерален директор на обществената телевизия.

Гледайте филма „Актьорите на Хачо Бояджиев“ на 15 ноември - сряда, от 21:00 часа по БНТ 1

Последвайте „БНТ Представя“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад