„БНТ представя“ проф. Андрей Пантев с филма „Мъдрецът от Дунава“

Зрителите ще научат за житейския и професионален път на прочутия български историк на 22 ноември, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1

15:07, 20.11.2023
„БНТ представя“ проф. Андрей Пантев с филма „Мъдрецът от Дунава“

На 22 ноември, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ представя“ гледайте филма „Мъдрецът от Дунава“, посветен на проф. Андрей Пантев – един от най-забележителните български историци, автор на повече от 40 книги и учебници по история, над 300 публикации на различни езици и др.

Зрителите на БНТ ще се запознаят с житейския и професионален път на проф. Пантев, който е бил депутат в три Народни събрания, специализирал е в Англия и в САЩ още преди 1989 г. Професорът поставя англосаксонската тематика и отношенията с Балканите в центъра на своите изследвания във времена, в които малко хора дръзват да посегнат към тези теми.

Документалният филм проследява кариерата му на преподавател по история, който се отличава с подхода си към студентите и своите лекции. Личният разказ на проф. Пантев се допълва от думите на негови студенти и приятели – Добрин Памуков, проф. Никола Аврейски и проф. Дарина Григорова.

„Мъдрецът от Дунава“ е с режисьор Мартин Илиев и оператор Александър Станишев.

Гледайте филмите от документалната поредица „БНТ представя“ всяка сряда от 21:00 ч. по БНТ 1

Последвайте „БНТ представя“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад