„БНТ представя“ се завръща с епизод за Васил Михайлов

Документалната поредица на обществената телевизия се завръща от 21 септември

„БНТ представя“ се завръща с епизод за Васил Михайлов

Документалната поредица на обществената телевизия „БНТ представя“ се завръща с нов, четвърти сезон на 21 септември. Всяка сряда от 21:00 ч. зрителите на БНТ 1 ще гледат филмите, посветени на живота и делото на личностите с вечни имена.

Премиерният епизод на „БНТ представя“ е посветен на големия актьор Васил Михайлов. В следващите епизоди зрителите ще видят документалните филми за Георги Мамалев, Цветана Манева, Мариус Куркински, Димитър Пенев, Петя Дубарова, Николай Хайтов и Невена Коканова.

„БНТ има мисия - да информира, но и да опазва българския език и култура, да възпитава и да пази спомена за големите български личности. Документалната поредица „БНТ представя“ е стожер на паметта ни към значимите имена, оставили следата си в поколенията, а зрителите припознават поредицата като една от любимите си телевизионни продукции“, каза генералния директор на БНТ Емил Кошлуков по време на представянето на новия сезон на „БНТ представя“ и премиера на пилотния епизод.

„Благодаря ви! Изненадан съм от вниманието към мен. През 59-а година се трупахме във ВИТИЗ да гледаме какво е това телевизия. Тази поредица е находка. Снимайте повече хора и ги снимайте навреме. Благодарен съм на телевизията, която години наред уважава труда ни“, сподели големият актьор Васил Михайлов.

„БНТ представя" е портретна документална поредица, която започва през 2020 г. От тогава до днес зрителите се срещат с някои от най-емблематичните имена на българската история, духовност и култура. Авторите използват уникален архив от Златния фонд на БНТ, вълнуващи изповеди, пътешествие из богатия творчески път на най-известните български актьори, режисьори, музиканти, писатели и други.

Снимки: Десислава Кулелиева

Повече за предаването: https://bnt.bg/news/bnt-predstavya-284010news.html

Facebook official®: https://www.facebook.com/BNTpresents

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад