„Бразди“ се завръща в ефира на БНТ с по-дълъг формат и още изненади

13:30, 11.09.2024
„Бразди“ се завръща в ефира на БНТ с по-дълъг формат и още изненади

На 14 септември, събота, от 12:30 ч. по БНТ 1 е началото на новия 62-ри сезон на една от емблемите на обществената телевизия – „Бразди“. След лятната пауза предаването се завръща с много изненади, сред които са нова поредица и по-дълъг формат с времетраене 45 минути.

„Зрителите настояваха за по-дълго предаване и бяха много настойчиви с това свое искане, и ето – то вече е факт. „Бразди“ ще продължи да следва традиционния си стил и да разказва честно и открито истории за едни от най-истинските и положителни герои на днешна България. Имаме и нова поредица, която кръстихме „По следите на браздите“, ще бъркаме смело и без предразсъдъци в безценния 60-годишен архив на предаването и за парчетата минало ще търсим днешен коментар на днешните земеделци и хората на агробизнеса“, казва изпълнителният продуцент на „Бразди“ Даниела Филипова.

„Ние сме едно от малкото предавания в целия телевизионен ефир, което показва живия живот на България, показва истинските герои – хората, благодарение на които България я има, благодарение на които имаме храна“, сподели в „100 будни“ Анна Мельова, отговорен редактор на „Бразди“.

Началото на предаването е поставено на 27 март 1963 г. като едночасовото „Семена в Браздите“ и оттогава никога не е слизало от екран. Започва да се излъчва във формат на телевизионна беседа – в студио със събеседници, изтъкнати специалисти по конкретна тема, като фокусът по това време е образователен.

По думите на Мельова дълголетието на „Бразди“ доказва, че въпреки тежките кризи българинът не е загубил интерес към земята. „В последните години сме свидетели на възраждащия се интерес у младите хора към селото, към земеделието. Вече по-голяма част от публиката на „Бразди“ са младите хора, това за нас е огромен комплимент“.

„Никое предаване няма свое запазено място в ефира – за да останеш и за да те гледат, трябва непрекъснато да се променяш. Опитваме се да го правим и засега успяваме“, казва от своя страна Даниела Филипова.

Гледайте „Бразди“ всяка събота от 12:30 ч. по БНТ 1

Последвайте „Бразди“ във Facebook и YouTube

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад