„Четвъртият патриарх“ – всичко за историческия Патриаршески избор пряко в ефира на БНТ

08:00, 26.06.2024

Българската национална телевизия ще предава на живо Патриаршеския избирателен църковен събор и интронизацията на новоизбрания Български патриарх. От 13:00 ч. по БНТ 1 гледайте специалното студио „Четвъртият патриарх“ с водещ Георги Милков, което ще покаже на зрителите историческото за Българската православна църква събитие – избора на нов духовен водач на нацията.

Екипите на БНТ ще осъществяват преки включвания още от сутрешните часове на 30 юни в рамките на предаването „Денят започва с Георги Любенов“. Репортерите Иво Никодимов, Елиана Димитрова и Виктор Борисов ще проследят всички точки в програмата на Патриаршеския избирателен църковен събор (ПИЦС) – Синодалната палата, Академичната зала на БАН, гласуването на делегатите - членове на ПИЦС в сградата на Светия Синод и обявяването на името на новоизбрания Български патриарх, литийното шествие до Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, в която ще бъде извършена интронизацията и молебен.

Кой ще бъде новият пръв сред равни, новият помирител и обединител? Гледайте специалното студио „Четвъртият патриарх“ тази неделя - 30 юни, от 13:00 часа по БНТ 1!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад