„Истории от Олимпийските игри“ по Българската национална телевизия

Обществената телевизия със специална рубрика, посветена на предстоящите Олимпийски игри в Париж през 2024 г.

16:31, 25.10.2023

Точно девет месеца преди началото на Олимпийските игри в Париж Българската национална телевизия започва излъчването на документална поредица, посветена на историята и настоящето на най-големия спортен форум, който събира състезатели от цял свят.

В „Истории от Олимпийските игри“ зрителите на БНТ ще видят ключови моменти от грандиозното събитие, ще се запознаят с интересни сюжети, свързани с българските герои на Игрите, както и с най-значимите световни звезди под петте преплетени кръга. Благодарение на богатия архив на Международния олимпийски комитет (МОК) любителите на спорта ще имат възможност да се докоснат до философията на олимпизма чрез уникални кадри, непоказвани досега в България с участието на нашите спортисти.

Първото издание на „Истории от Олимпийските игри“ – на 27 октомври, петък, от 15:30 ч. по БНТ 1 и от 19:00 ч. по БНТ 3 – хвърля мост през годините: от дебютното домакинство на Париж през 1900 г., през следващото издание във френската столица през 1924 г., до настоящия момент, когато 100 години по-късно градът отново е удостоен с честта да организира Летните олимпийски игри. Зрителите на БНТ ще видят дефилирането на българската делегация в Париж през 1924 г., както и моменти от откриването на Олимпиадата.

Пилотният брой на „Истории от Олимпийските игри“ е посветен на генерал Владимир Стойчев, един от първите участници за България на Олимпийски игри и дългогодишен председател на Българския олимпийски комитет и член на МОК. В предаването ще бъдат представени кадри от участието му на обездка на Игрите в Амстердам през 1928 г. В рубриката е отредено специално място и на състезателя с най-много медали от Игрите – суперзвездата в плуването Майкъл Фелпс.


Гледайте поредицата „Истории от Олимпийските игри“ – всеки петък от 15:30 ч. по БНТ 1 и от 19:00 ч. по БНТ 3

Последвайте канала „Спорт по БНТ“ във Viber

Всички спортни новини в развитие следете на BNTNEWS.BG/SPORT и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад