„История.bg“ с награда на БАН за цялостно дългогодишно отразяване

„История.bg“ с награда на БАН за цялостно дългогодишно отразяване

На тържественo събитие беше връчена Наградата на БАН за журналисти за 2019 година. Българската национална телевизия и в частност екипът на предаването „История.bg“, беше удостоен със специалната награда за цялостно дългогодишно отразяване на дейността на БАН.

„Сърдечно благодарим на Българската академия на науките за високото признание и оценка! За нас това е огромна чест, която ни окрилява и ни вдъхва кураж и вяра, че нашата работа е полезна и необходима. С мисълта, че ако познаваме историята на Вчера, ще знаем как да живеем Днес. Дълбоко признателни сме на ръководството на Българската национална телевизия за безрезервната подкрепа с всички сили и при всички случаи, за да можем да вървим напред! И най-най-голямата ни благодарност е за нашите верни телевизионни приятели и зрители, за тяхното внимание, за техния интерес и за тяхната любов към „История.bg", сподели сценаристът Мария Атанасова от екипа на История.bg.

На тържественото събрание Българската академия на науките отбеляза 151 години от създаването си. Учени, общественици, политици и журналисти присъстваха на празника в зала „Проф. Марин Дринов“ на Академията.

История.bg е проект на БНТ 1, посветен на значимите събития и личности от историята на България.

История.BG се излъчва всеки понеделник от 21:00 часа по БНТ 1.

Кампании Виж повече