Известният художник Иван Яхнаджиев ще рисува с деца от Благоевград

 Известният художник Иван Яхнаджиев ще рисува с деца от Благоевград

На 17 май /понеделник/ от 18:30 ч. в ефира на предаването „Линия култура“, по БНТ 2, художникът-авангардист, въвел бодиарта в България, Иван Яхнаджиев ще рисува заедно с талантливи ученици от Националната хуманитарна гимназия и деца от школите по изобразително изкуство в Благоевград. Всичко това ще се излъчва на живо.

По време на предаването пред сградата на Регионалния телевизионен център на БНТ в Благоевград, на открито, децата ще имат възможност да дорисуват картини, започнати от известния художник. Нарисуваните платна ще бъдат продадени с благотворителна цел, а събраните средства - дарени на трапезарията за хора в неравностойно положение към храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в квартал Грамада в Благоевград.

Паралелно със своеобразното ателие на открито, в сградата на медията ще бъде представена авторска изложба на Иван Яхнаджиев. Инициативата се организира от Регионалния телевизионен център в Благоевград и цялото събитие ще бъде отразено чрез преки включвания в ефира на БНТ 2.

Иван Яхнаджиев е творец, който работи предимно в областта на пейзажа, натюрморта и фигуралната композиция. Представил е десетки самостоятелни изложби в страната и чужбина.

Гледайте предаването „Линия култура“ в понеделник (17 май 2021 г.), от 18:30 ч., по БНТ 2

За предаването
„Линия култура“ е информационно предаване за събитията от културния живот в страната.
Предаването запознава зрителите с предстоящите премиери, разказва за постиженията на творци, дискутира процесите в културната сфера.

Културният блок се реализира от регионалните телевизионни центрове на БНТ във Варна, Пловдив, Русе и Благоевград и се излъчва по БНТ 2 от понеделник до четвъртък от 18:30 часа.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/60-minuti-za-kultura
Facebook Page®: https://www.facebook.com/%D0%9B%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-399223290617579/

Кампании Виж повече