„Линия култура“ по БНТ 2 на 7 март

Детска литература, млади музикални таланти и изобразително изкуство на пленер в Мелник

12:00, 07.03.2022
„Линия култура“ по БНТ 2 на 7 март

Днес, 7 март (понеделник), в навечерието на Международния ден на жената, гост в предаването „Линия култура“ от 18:30 ч. по БНТ 2 е юристът Живка Юрукова от Благоевград. Тя ще представи най-новата си книга за деца, озаглавена „Тайната на вълшебната лула“.

От години Живка Юрукова рисува, пише поезия и приказки за деца, които имат широка популярност сред малките читатели. Сборникът ѝ с приказни истории „Вълшебната лула“ бе издаден в Италия, а илюстрацията на корицата е дело на самата Живка Юрукова, която има зад гърба си и няколко самостоятелни изложби в родния си Благоевград. Зрителите на БНТ 2 ще се запознаят с най-новата ѝ творба „Тайната на вълшебната лула“ часове след официалната премиера на книгата.

Предаването ще ни срещне и с петнадесетгодишната Калина Десподска от Велинград, която получи поредното си престижно отличие за изпълнение на рок и поп музика. Заедно с Ивайла Георгиева от София и Йоана Палешникова от Пазарджик тя стана носителка на първа награда в раздел „Музика“ от Международния фестивал-конкурс за изкуства „Утринна звезда“, който се проведе в края на месец февруари в София.

И още в „Линия култура“ на 7 март: изявени български художници превръщат Мелник в център за творчески срещи и нови вдъхновения. Традиционният пленер, организиран от художника Габриела Жекова, се провежда за шеста поредна година в малкия град с възрожденска архитектура. Известните художници Иван Яхнаджиев, Симеон Кръстев, Дияна Драйчева, Зоя Минева, Валя и Александър Телалим, Мариана Матева и Тихомир Витков създадоха най-новите си картини, обединени от мотото „Събудена история“.

Гледайте „Линия култура“ по БНТ 2, всеки делничен ден от 18:30 ч.

За предаването:

Предаването „Линия култура“ запознава зрителите с предстоящите премиери, разказва за постиженията на творци, дискутира процесите в културната сфера.

Културният блок се реализира от регионалните телевизионни центрове на БНТ във Варна, Пловдив, Русе и Благоевград и се излъчва по БНТ2 от понеделник до петък от 18:30 часа.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/60-minuti-za-kultura

Facebook: https://www.facebook.com/%D0%9B%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-399223290617579

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад