„Любимците на България“ представи най-обичаните българи в категория „Кино и театър“

Юлиян Вергов, Цветана Манева, Мариус Куркински, Мария Бакалова и Камен Донев с най-много номинации в категория „Кино и театър“

15:01, 01.10.2021
„Любимците на България“ представи най-обичаните българи в категория „Кино и театър“

В първия епизод на новото предаване на БНТ „Любимците на България“, зрителите видяха личностите, събрали най-много номинациите в категория „Спорт“. От тях, чрез зрителския вот на https://bnt.bg/lubimcite, който започна след края на епизода и продължи до неделя /26 септември/, златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика бяха избрани за любимци в категория „Спорт“.

В четвъртък вечер /30 септември/, точно в 21:00 ч., водещият Миро посрещна зрителите в студиото на „Любимците на България“ за втори път, за да представи артистите, събрали най-много номинации в категория „Кино и театър“. Специален гост и коментатор в предаването тази седмица беше и директорът на Народния театър „Иван Вазов“ – Мариус Донкин. Най-много зрителски предложения получиха Цветана Манева, Юлиян Вергов, Мариус Куркински, Мария Бакалова и Камен Донев, а гласуването за тях продължава до неделя /3 октомври/ на https://bnt.bg/lubimcite. В следващия четвъртък ще стане ясно и кой е любимият актьор на България.

Цветана Манева
Актьорът Ивайло Христов разказва за първата си среща с актрисата - във времето, когато е бил още ученик. „В изкуството си дълбае на дълбоко. Тя е актриса на световно ниво. И е достоен човек.“, споделя за Цветана Манева актьорът. Журналистът Георги Тошев разказва за важната ѝ роля в последните години, а актрисата Мартина Апостолова я определя не просто като учител, а като гуру. Във видео визитката, посветена на Цветана Манева за „Любимците на България“, за общия им проект разказва и певецът Васил Боянов-Азис, който е категоричен, че „има човеци, които Бог не повтаря в сътворението им, а тя е един от тях.“.

Юлиян Вергов
Актьорът Георги Кадурин разказва за познанството си с него, което датира от времето, преди Юлиян Вергов да стане популярен и е сценичен работник в театъра. Кадурин споделя, че е впечатлен от развитието на колегата си и е категоричен, че „има съвременно мислене, чувство за хумор и не преиграва“. Със закачка си спомня, че още преди да стане актьор, харизмата на Вергов приковавала вниманието на младите му колежки в театъра. Във видео визитката на Юлиян Вергов за „Любимците на България“, журналистът Георги Тошев споделя, че диапазонът на актьорския му талант е много голям и умее да борави с едно много важно качеството – да бъде убедителен отвъд думите.

Мариус Куркински
„Мариус Куркински е явление в българския театър“, категоричен е журналистът Георги Тошев във видео визитката на актьора за „Любимците на България“. Борис Мравков – Боро Първи споделя за първата си среща с творчеството на Мариус Куркински и общата им песен, а самият актьор разказва за професията си, за наученото, за подготовката си преди спектакъл и за най-големия си партньор и учител.

Мария Бакалова
За първата българка, номинирана за престижната награда „Оскар“, за нейния талант и професионалния ѝ път разказват колегата ѝ Александър Кадиев и журналистът Георги Тошев. А режисьорите Весела Казакова и Мина Милева споделят любопитни истории около общите им проекти.

Камен Донев
„Камен Донев е неординарен артист“, категоричен е Христо Мутафчиев във видео визитката на актьора за предаването „Любимците на България“. Той разказва за незабравимите си лични спомени с Камен Донев, за периода от 4 години, в които живеели заедно в една стая в Студентски град и за обръщенията, които са имали един към друг – Роки и Рамбо. За журналиста Георги Тошев пък именно Камен Донев „сдобрява“ народното творчество с вкуса на масовата публика по неповторим начин.

Видеата на номинираните в категория „Кино и театър“ на „Любимците на България“ може да гледате на https://bnt.bg/lubimcite. Гласуването за тях продължава до неделя, 03 октомври.

Гледайте „Любимците на България“ всеки четвъртък от 21:00 ч. по БНТ 1 с водещ Миро.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад