„МеГра“, еп. 1: Бойко Василев за медийната грамотност

11:27, 19.06.2020
„МеГра“, еп. 1: Бойко Василев за медийната грамотност

Поредицата на подкаста за медийна грамотност на БНТ „МеГра“ ще съдържа десет премиерни епизода, посветени на предстоящия 60-ти юбилей на „По света и у нас” - първите български телевизионни новини.

Гост на първия епизод е емблематично лице от екрана на обществената медия - Бойко Василев. В подкаста водещият на „Панорама” ще сподели своите разбирания за журналистическата професия. Трябва ли да се търси наказателна отговорност от жълтите медии; кой е бил най-трудният му събеседник и как да отсяваме източниците на информация - това са само част от въпросите, на които Бойко Василев дава отговори в „МеГра”. Водещият на „Панорама” разказва и за периода си в „Ку-ку”, разсъждавайки как биха реагирали днес политиците на провокация като „нубийската история”.

В останалите епизоди на „МеГра” участват Добрина Чешмеджиева и продуцентът на „Референдум” Татяна Тасева; водещата на „Още от деня” Аделина Радева; репортерите Надежда Василева, Мария Чернева, Иво Никодимов и Александър Марков; Цветелина Йорданова и Джанан Дурал, както и водещите Георги Любенов, Спас Кьосев, Даниел Михайлов, Христина Христова и Надя Обретенова. Гости на последния епизод на „МеГра” ще бъдат главният продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, директор на Дирекция „Информация”.

Серията „МеГра“ ще излиза всеки четвъртък и ще бъде достъпна за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Google Podcasts.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад