„Надпреварата“ – ново предизборно студио на БНТ за предсрочните парламентарни през 2021

Обществената телевизия ще продължи да говори на достъпен език за парламентарните избори и политика в специалните предавания от предизборната поредица „Избори 2021 #ИзбериВажното“ в ефир и със специалните си онлайн формати „Политиката без маска“ и „Важното с Флора“

15:02, 14.06.2021
„Надпреварата“ – ново предизборно студио на БНТ за предсрочните парламентарни през 2021

Българска национална телевизия стартира специални формати, по повод предстоящите парламентарни избори. Предизборната програма през март - „Избори 2021 #ИзбирамВажното“ продължава и за изборите на 11 юли. В нея обществената телевизия ще предложи ново предизборно предаване, но ще запази някои формати от изборите от пролетта. Екипът на „Новини и актуални предавания“ на БНТ ще предостави на всички канидати равни условия за участие и в сравнение с други медии ще отдели най-много време за кандидатите. Най-добрите политически журналисти ще продължат да поставят най-важните въпроси, да поставят на дневен ред значимите проблеми и да представят кампанията безпристрастно, на достъпен език.

От 24 юни, четвъртък, 21:00 ч. стартира предаването „ИЗБОРИ 2021: Надпреварата“ с водещ Добрина Чешмеджиева. БНТ е една от малкото национални медии, които предоставят прайм-тайма си за дебат между кандидат-депутатите. Дискусионното студио ще се излъчи на 24 юни, 01 и 08 юли 2021 г.

Още една възможност за директен политически сблъсък дава БНТ. Всяка седмица от понеделник до четвъртък в 16:00 ч. ще се излъчват диспути между кандидатите за народни представители, а по БНТ 2 зрителите ще могат да гледат и дипспутите на кандидатите в регионите. Водещи на диспутите по БНТ 1 ще са Аделина Радева, Надя Обретенова, Даниел Михайлов, Марина Матева и Христина Христова.

Новините от кампанията, организацията на предизборния процес и политическите послания на партиите, техните нови лица и идеите на кандидат-депутатите ще намерят ефирно време в специалното всекидневно предаване „Гласовете на България“. То ще се излъчва след централната новинарска емисия „По света и у нас“. Водещи са Поли Златарева, Нора Арсова, Спас Кьосев и Марина Матева.

И по време на предизборната кампания обществената телевизия ще продължи да държи фокуса си върху младата аудитория. Поредиците на Александър Марков „Политиката без маска“ и „Важното с Флора“ в YouTube канала на БНТ ще представят политиката на езика на новото поколение.

Специално в онлайн-платформата bntnews.bg (сайт и мобилно приложение) новинарският екип на БНТ отново ще предостави много допълнителна информация за предизборната кампания. Акцент ще бъде базата данни с кандидат-депутатите, които потребителите могат да филтрират по партии, коалиции и избирателни райони.

Поради съвпадането в периода на протичане на парламентарните избори и европейското първенство по футбол – UEFA EURO 2020, което се излъчва официално от Българска национална телевизия, се налага промяна в програмната схема. Предаването „Референдум“ няма да бъде излъчвано в периода, а предаването „Панорама“ ще има само едно издание на 25 юни от 21:00, когато няма да има мачове от спортния форум. По традиция, предаването на Бойко Василев не се излъчва в петъка преди изборите. Но в прайм-тайма на БНТ има място и за предизборното състезание – с предаванията „Гласовете на България“ и новото предаване „Избори 2021: Надпредварата“.

Гледайте предизборната програма – Избори 2021 #ИзбериВажното“ по БНТ 1 и БНТ 2

Предавания ще бъдат достъпни и в сайтовете bnt.bg, bntnews.bg и в YouTube канала на БНТ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад