„По света и у нас“ навърши 6 2 години

16:35, 21.07.2022
„По света и у нас“ навърши 62 години

В сряда (20 юли) се навършиха 62 години от първото излъчване на новини в българския телевизионен ефир. От 1960 г. новинарските емисии на БНТ „По света и у нас“ са част от живота на българските зрители. Днес централната емисия „По света и у нас“ се води от двете екранни двойки – Аделина Радева – Даниел Чипев и Филипа Огнянова – Даниел Михайлов.

„Работата за новините е призвание. Благодаря на всички колеги, които работят за „По света и у нас“, но и публицистичните предавания на БНТ. Вашата екипност, всеотдайност и професионализъм са в основата на доверието на зрителите и именно заради това отново сме телевизията с най-високо обществено доверие според изследването на институт “ Ройтерс”, каза директорът на „Новини и актуални предавания“ Мариела Драголова по време на празника на журналистите от нюзрума.

Годината беше динамична и успешна за журналистите в БНТ. Към екипа на „По света и у нас“ се присъединиха двама нови водещи – Ангел Бончев и Костадин Филипов, а в централна емисия новини се завърнаха Филипа Огнянова и Даниел Чипев. Ангел Бончев е водещ на новините в рамките на сутрешния блок „Денят започва“, а Костадин Филипов води емисиите „По света и у нас“ в събота и неделя. Към екипа на сутрешния блок „Денят започва“ се присъедини ѝ водещият Симеон Иванов, който си партнира с Христина Христова. Мая Костадинова стана водещ на новото съботно-неделното предаване – „Говори сега“, а дигиталните канали също отбелязаха ръст. Новинарският сайт bntnews.bg отбелязва ръст от 50 % и отново е в топ 10 на платформите, които достигат до най-голям брой потребители според института Ройтерс. Увеличение на потребителите има и при робота, който чете новини - „Чуй новините“ и то с цели 18.18 %.

Снимки: Десислава Кулелиева

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад