„Притури се планината“ – първият музикален видеоклип на БНР

10:42, 13.10.2023
„Притури се планината“ – първият музикален видеоклип на БНР

„Притури се планината“ – първият музикален клип на БНР, вече може да бъде видян в YouTube-канала на Радиото. Емблематичната песен е с нов аранжимент, нова визия и в изпълнение на Детския хор, Симфоничния оркестър и Оркестъра за народна музика на БНР.

Изборът на песента „Притури се планината“ не е случаен. Повод е 50-годишнината от първия ѝ звукозапис. През февруари 1974 г. песента е записан в БНР в изпълнение на Стефка Съботинова и Ансамбъла за народни песни на Радиото, а аранжиментът е на Филип Кутев. Преди 20 години акад. Христо Недялков вкарва песента в аранжимента на Юлиан Слабаков в репертоара на Детския радиохор.

Новият запис на „Притури се планината“ е също в аранжимента на Слабаков, а изпълнението е на три от съставите на Радиото. В музикалния видеоклип участва Детският хор със солист Борис Стойнов, Симфоничният оркестър и Оркестърът за народна музика на БНР. Звукозаписът е осъществен от звукорежисьорски екип на Първо студио на БНР. Режисьор на видеоклипа е Любо Маринов, а оператор – Боян Карамфилов.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад