„Си сме българи!" - специално предаване за 150 години от рождението на Гоце Делчев в „История.БГ“ по БНТ 1

15:18, 27.01.2022
„Си сме българи!" - специално предаване за 150 години от рождението на Гоце Делчев в „История.БГ“ по БНТ 1

Този понеделник (31 януари) от 21:00 ч. „История.БГ“ представя на зрителите специалната тема за 150-годишнината от рождението на Гоце Делчев - „Си сме българи!"

Предаването е посветено на легендарната личност на Гоце Делчев - ранни години и формиране на българско самосъзнание, израстване като личност и революционер, революционна дейност, героична кончина. Темата ще постави важния въпрос за значението на Гоце Делчев за съвременните българи?

В студиото на „История.БГ“ участници и коментатори ще бъдат проф. дин Светлозар Елдъров от Институт по балканистика – БАН, доц. д-р Наум Кайчев от СУ „Св. Климент Охридски" и Македонски научен институт, както и доц. д-р Георги Георгиев от Институт по история на БАН и Македонски научен институт.

Гледайте предаването „История.БГ“ в понеделник (31 януари 2021 г.), от 21:00 ч., по БНТ 1.

За предаването:

„История.BG“ е проект на БНТ 1, посветен на значимите събития и личности от историята на България. Той е създаден по случай шест от значимите исторически събития с кръгли годишнини за периода октомври 2012 – октомври 2013 година. Поради изключително големия интерес на зрителите към него, БНТ 1 го разширява, продължава и излъчва всеки понеделник дискусия по различна тема.

Националната медия отбелязва по-важните за България исторически годишнини с репортажи и предоставя трибуна на специалисти, които изразяват мнението си в тематични дискусии. Публиката има възможност да вземе участие в дебата по спорните теми и въпроси, свързани с историческите дати и подробностите около тях.

Водещи предаването са Георги Ангелов и Андрей Захариев.

Повече за предаването: https://bnt.bg/bg/a/istoriya-bg

Facebook Page®: https://www.facebook.com/Istoria.bg.bnt/

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад